…och så var det ju fåglarna också.

Fåglarna är ju en av de stora anledningarna till varför man väljer att åka till Öland. Helgen kom i fågelkretsar att bli en av de mer händelserika som någonsin varit. Speciellt om man gillar att titta på rariteter från öster. Vankas det rariteter vet man även att det vankas skådare, många skådare. Eftersom vi ville ha bra fotomöjligheter valde vi att  under lördagen inte besöka de rariteter som upptäcktes…bland annat videsångare, brunsångare, prärielöpare och en blåstjärt. Morgonens rara fågel blev den brandkronade kungsfågel som visades upp av fågelstationspersonalen efter den fått sin ring runt benet.

Under eftermiddagen åkte vi åter ner till Udden och försökte lite på småfåglarna i Bertils trädgård. Detta gjorde att vi i ett trevligt seneftermiddagsljus tillslut fíck rätt trevliga möjligheter på rödhake, en vanligt förekommande fågelart på Öland så här års. Helt plötsligt hittades en rörlig kungsfågelsångare på födosök i trädtopparna, vilken tillslut gav fina obsar men tyvärr inga fotomöjligheter. 

Efter vi hade fotat oss mätta på rödhakarna förflyttade vi oss till Södra lundsparkeringen, där Edvard valde att gå in  mot Södra Lunden och jag valde att gå ut mot Västra mark. Min tanke med det var att jag ville testa med lite motljusbilder på förhoppningsvis lite fåglar och dovhjortar i det härliga kvällsljuset.

Annonser

Ett svar to “…och så var det ju fåglarna också.”

  1. Fina bilder ..den sista är riktigt läcker!

    Ha det!
    Henrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: