Det finns inte bara tigrar i Bandhavgarh

Tigrarna är förstås Bandhavgarhs starkast lysande stjärnor. Det innebär dock inte att man ska glömma allt annat man kan uppleva i parken och bli besviken om man blir utan den stora randiga vid några safariturer.  Skulle diversiteten av djur inte vara så stor skulle inte tigrarna klara sig så bra som de gör. Det är lätt hänt att man glömmer (eller inte hinner) att ta bilder på annat intressant när man är på besök i en av Indiens nationalparker. Som jag skrev i det tidigare inlägget är det möten med den stora randiga som guiderna jobbar mest för och som de flesta turister har kommit dit för.

Rutt B slingrar sig genom landskapet i Bandhavgarh

Safarijeep med spanande guide

Det intryck man först och främst slås av är att det mer eller mindre finns djur överallt; grupper av axishjortar, sambarhjortar och hanumanlangurer utgör grundstommen i faunan, medan vildsvin och rhesusmakaker är något fåtaligare men tillräckligt vanliga att man stöter på dom vid varje safari. För mig som är van vid att hjortar och andra fyrfotadjur snabbt springer i skydd vid upptäckt blir besöket i Bandhavgarh ett helt smörgåsbord av fototillfällen

Axishjort – tagen med 70-200/2.8 inställt på 110mm

Sambarhjort – asiens största hjortdjur

Axishjortarna är totalt orädda och står endast någon meter från vägen när man kommer farande med sin jeep. Det är knappt att de flyttar på sig. Vackra är de också, de flesta hanarna hade dock sin sammetsliknande bast på hornen, men vissa av dom hade fejat av den och hade ståtliga kronor som de stolt visade upp. Sambarhjortarna är tigerns favoritföda nummer ett. Asiens största hjortdjur har ju rätt så mycket kött på sig så det är förståeligt. De är inte lika vackra som axis, men det de saknar i skönhet tar de igen på deras stolthet och integritet.

Hanumans langur

Annonser

Ett svar to “Det finns inte bara tigrar i Bandhavgarh”

  1. Bilden ”Safarijeep med spanande guide” är bara så jävla bra!!! Underbart fångat mellan stam å gren samt hantering av ljus å skugga. Hatten av!

    /Oscar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: