Allt är inte bara guld och gröna skogar…

Det är ett högt tryck i Bandhavgarh då parken är mycket populär bland besökande turister. De 32 jeepar som vid varje safari släpps ut på vägarna i parken måste ju påverka natur och fauna på något sätt. Det måste ändå sägas, när tiger är på gång och det är ett antal bilar på plats, då kan det bli det rörigt. Både förare och guide vill självklart att deras turister ska få den bästa sikten och komma så nära som möjligt och då blir det lätt lite rallystämning.  Den person som vill ha lugn och ro och sakta glida runt på vägarna i egen takt kommer att tycka att detta inte är speciellt roligt.

Tala Gate – entrén till Bandhavgarh National Park

Tiger Show – kö till elefantridning

Den kritik man läst gentemot det höga besökstrycket är att tigrarna störs av alla jeepar och människor. Att begränsa antalet besökare på något sätt är förstås en avvägning som kan bli ganska svår. Många turister genererar mycket pengar och mycket pengar bidrar både till parkens upprätthållande och till skyddet av dess tigrar, men många turister är även viktigt för många av innevånarna i den lilla byn Tala med omnejd. Här går mer eller mindre allt ut på att turisterna ska få möta den stora randiga katten.

Ingen höjdarbild, men den illusterar hur det kan se ut när det är tiger på gång och många bilar på plats

Tala Village – mycket reklam för olika lodger

Det är dock inte alla som får möjligheten att få detta eftertraktade möte (mer än från en elefant), vill man vara helt och hållet säker så gäller det att stanna några dagar i parken för fler safaris. Men det man ska tänka på är att njuta av allt det andra som man får vara med om, det är minst lika viktigt som att få se tigern, det är mycket beroende på mångfalden i parken som gör att de överlever.

Det gäller inte att bli ledsen om man inte ser tiger – njut av parken i sin helhet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: