Tänk om…

…allt hade suttit där det skulle sitta!

Ibland kommer det sådana där fotolägen som man egentligen bara kan drömma om, lägen där man verkligen vill att allt ska sitta – skärpa, bländare, tid…ja en grym exponering där verkligen allt sitter som en smäck, men oftast kommer man hem med suddiga skott som förr eller senare åker i papperskorgen.

Nu senast hände det när Tomas Lundqvist, Edvard Vendelin och jag var i Dalarna och plåtade orrspel. En ung duvhök kom ner till spelplatsen och satte sig i en större tall. Självklart drog orrarna all världens väg och höken hann inte riktigt med i svängarna. Efter några minuter så tröttnar höken och flyger iväg, rakt emot oss. Jag hade ställt in kameran på följande AF och försöker i min iver att hinna med att få några flyktbilder. Höken glider närmre och närmre och när den är runt 15 meter från gömslet girar den upp och vänder tillbaka. Kameran exponerar bild efter bild och när jag sedan snabbt kollar igenom bilderna på displayen så verkar en bild ordentligt lovande…tills jag förstorar den!

Detta är dock den stora charmen med att plåta – möjligheterna till bra bilder kommer tillbaka, men det är inte alltid man förvaltar dessa möjligheter på bästa sätt och därför är det bara att fortsätta harva ute i spenaten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: